© Archief

Jonge vrouw valt van klif tijdens eerste date

De 23-jarige James Nichols uit Ashbourne (Engeland) reisde maar liefst zo’n 19.000 kilometer naar Zuid-Afrika om zijn date, die hij via het internet had leren kennen, voor de eerste keer in het echt te ontmoeten. Maar wat een romantische date moest worden, veranderde al snel in een nachtmerrie.

DoJe

James leerde de Zuid-Afrikaanse Cheynne Holloway via het internet kennen en besloot naar haar toe te reizen. Op hun eerste date wilden de twee de toeristische trekpleister Northcliff Hill bezoeken en hun ontmoeting vereeuwigen met een selfie. Het liep helaas slecht af. De stenen waarop Cheynne stond, rolden weg en ze viel zo’n 15 meter naar beneden. De 21-jarige vrouw overleefde de klap niet.

Een getuige zag het incident gebeuren. Volgens haar probeerde James zijn statief te plaatsen, toen hij zich omdraaide was Cheynne verdwenen. ‘Waar is ze? Waar is ze?’, riep hij volgens getuige Armand Goosen. Nadat hij lichaam had gevonden, probeerde hij haar nog te reanimeren, maar de hulpdiensten konden enkel nog vaststellen dat ze de klap niet overleefd had.

Terugkeer

James is intussen samen met de moeder van Cheynne teruggekeerd naar de plaats van het incident. Dat deed hij als eerbetoon voor de jonge vrouw. Vooraleer de twee elkaar ontmoet hadden, had Cheynne James een video verzonden waarin ze een steen plaatste bij de Botanical Gardens in haar stad. Ze zouden de steen samen gaan halen, als James arriveerde. Zover kwam het helaas niet. Na haar dood ging James zelf op zoek naar de steen. Terug aangekomen in Londen verloor hij zijn steen echter. Er werden verschillende zaken uit zijn wagen gestolen, waaronder ook de steen. James hoopt nu dat hij de steen snel terug krijgt en biedt de persoon die hem de steen teruggeeft 300 pond, zo’n 215 euro, aan.