© Parcelhome

Deze slimme brievenbus maakt leveringen de klok rond mogelijk

Het Mechelse bedrijf Parcelhome.com heeft een pilootproject opgestart waarbij 100 slimme brievenbussen gedurende drie maanden worden getest. De brievenbussen maken het mogelijk om elk uur van de dag iets te laten leveren, zonder dat je daarvoor moet thuisblijven. Het concept is nieuw in België en werd maandag in Mechelen voorgesteld.

De brievenbus van Parcelhome.com laat koeriers toe om pakketjes veilig achter te laten op elk uur van de dag. De ontvanger hoeft zelfs niet thuis te zijn. Het systeem werkt als volgt: de koerier legt het pakket in de slimme brievenbus en sluit deze af. De klant krijgt een sms dat zijn pakket is geleverd met daarin een unieke code om de brievenbus te openen, en achteraf hebben zowel koerierdienst als klant een bevestiging dat het pakket zijn bestemmeling heeft bereikt.

De brievenbus bevat een weegcel die aangeeft hoeveel de lading weegt. Wanneer een tweede koerier een extra pakket toevoegt, weten zowel klant als eerste koerierdienst dit.

Het systeem kan ook in de andere richting worden gebruikt, wanneer een klant iets wil terugbezorgen via een koerierdienst.