© Photo News

Schalke 04 ontslaat twee spelers na nederlaag

FC Schalke 04 heeft de contracten van de Ghanees Kevin-Prince Boateng en de Duitse aanvaller Sidney Sam met onmiddellijke ingang ontbonden. Dat meldt de Duitse eersteklasser maandag op zijn website. Algemeen directeur Horst Heldt neemt die maatregel na de 2-0 nederlaag van zondag op de 32e speeldag in de Bundesliga tegen FC Keulen.

Na de nederlaag op het veld van Keulen had Heldt maatregelen voor de kern van coach Roberto Di Matteo aangekondigd. ‘Wanneer iemand niet bereid is om het te maken dan haalt hij de volgende training niet meer’, zei de directeur zondag. Door Boateng en Sam op de keien te zetten, voegt hij de daad bij het woord. Ook de Duitser Marco Höger is tot en met zaterdag geschorst en zal in de wedstrijd tegen Paderborn op speeldag 33 niet tot de kern behoren.

Schalke 04 staat op de zesde plaats in de Duitse Bundesliga en heeft nog alles in eigen handen om een Europees ticket te bemachtigen. Het moet op de voorlaatste en laatste speeldag nog aantreden tegen degradatiekandidaten SC Paderborn en Hamburger SV.

De 28-jarige Kevin-Prince Boateng ruilde in augustus 2013 AC Milan voor de Veltins-Arena in Gelsenkirchen. Vorig jaar werd de Duitse Ghanees op het WK uit de Ghanese selectie gezet na een opstootje met ex-bondscoach Kwesi Appiah. De 27-jarige Sidney Sam had medio 2014 een contract voor vier jaar ondertekend bij Schalke 04. De aanvaller met Nigeriaanse roots kwam over van Bayer Leverkusen.