© Jeugddienst Bree

© Jeugddienst Bree

© Jeugddienst Bree

© Jeugddienst Bree

© Jeugddienst Bree

Jeugdraad Bree zet in op tochttechnieken en kaartlezen

De jeugdraad van Bree heeft de afgelopen activiteiten ingezet op tochttechnieken en kaartlezen. Op zaterdag 25 april organiseerde ze een vorming voor alle leiding van het Breese jeugdwerk waarin verschillende aspecten van tochttechnieken en kaartlezen naar boven kwamen.

Jeugddienst Bree

Zo kwamen er verschillende tochtvormen (puzzeltocht, fotozoektocht,…) aan bod waarin ze de verschillende tochtcodes, zoals een rebus, in konden verwerken. Ook werd hun aangeraden om altijd opdrachten voor onderweg te voorzien zodat de deelnemers zich niet alleen moeten concentreren op het zoeken van de weg. Bovendien leerden de deelnemers ook werken met een kompas.

Enkelen weken na de vorming heeft het dagelijks bestuur van de jeugdraad aan de hand van bovenstaande elementen zelf een dropping in elkaar gestoken voor “Dag van de Jeugdraad”. De verschillende jeugdverenigingen van Bree werden op verschillende plaatsen gedropt en moesten de weg terug zien te vinden naar het jeugdhuis aan de hand van de verschillende tochttechnieken. Ook moesten de jeugdverenigingen gedurende de tocht een stoel meenemen. De winnaar van de avond was KLJ Opitter meisjes. Proficiat.De avond was een succes te noemen. Met dank aan de organisatie en de Breese jeugdverenigingen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio