© Hanne Gimbrere

© Hanne Gimbrere

© Hanne Gimbrere

© Hanne Gimbrere

Magic Meets Music in Stokkem

Op zaterdag 9 mei beleefde Stokkem een magische avond. De Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth toverde er samen met goochelaar Jahon op los. Magische klanken en magische trucs vonden elkaar blindelings tijdens het concert ‘Magic Meets Music’.

Hanne Gimbrere

De concertavond begon met een stevige muzikale intro van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth onder leiding van Toon Rutten. Daarna was het aan Jahon, de huisgoochelaar van VTM KZoom, om het publiek te vermaken met zijn spectaculaire goocheltrucs. Het publiek liet heel wat verbaasde kreten horen en naderhand werd er nog lang nagepraat over al deze onwaarschijnlijke trucs. Jahon toverde ook op muziek van de harmonie en las zelfs enkele sprookjes voor met bijpassende muziek. Toon Rutten, dirigent van de harmonie, bracht in primeur zijn examenwerk op bastuba en kon op een luid applaus rekenen. Verder werden tijdens deze avond ook twee muzikanten in de bloemetjes gezet: Jaak Jansen, 60 jaar spelend lid, en Huub Kenzeler, 69 jaar spelend lid, hielden er dit jaar mee op en verdienden een extra woordje van dank.

Dat ‘Magic Meets Music’ een concert was met veel variatie, staat vast. Het publiek was na afloop dan ook laaiend enthousiast. Zowel de muziek van de Koninklijke Stockheimer Harmonie Sint-Elisabeth als de goocheltrucs en presentatie van Jahon vielen in de smaak. Over deze magische avond zal in Stokkem dan ook nog lang worden nagepraat …


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio