Overwin je hoogtevrees met deze waaghals

Wie zijn of haar hoogtevrees moet overwinnen, kan al met dit filmpje beginnen. De Rus Oleg Sherstyachenko lijkt wel de echte Batman. De professionele stuntman springt van de ene pilaar naar de andere. En dat zonder vangnet en op meer dan 100 meter hoogte. "Maak je gedachten leeg en relax", is zijn motto.

IC

Op deze zelfgemaakte video is de Rusische skyline-springer in actie te zien op de pilaren van het Sofitel hotel in Dubai. Op de 43ste verdieping weliswaar.

Waaghalzen die van punt A naar B springen en niets uit de weg gaan, worden ook wel freerunners genoemd. Maar Freerunners blijven wel op de grond. Voor de Rus Oleg is dat niet uitdagend genoeg. Hij springt op gebouwen zonder veiligheidsmiddelen. “Ik voel geen angst, ik voel mezelf als een vogel in de lucht. Ik geniet van het leven en wil dit met iedereen delen via video en foto”, zegt hij in The Daily Mail.

Op zijn Instagramaccount poseert hij vanuit een hoog gebouw met uitzicht op de Palm Islands in Dubai. "Wees moedig en wees niet bang om te vallen", stond erbij te lezen. Over de opmerking dat hij bij een misstap met zijn leven speelt, reageerde hij "Yeah, sure."

Op Instagram heeft hij al 13.000 volgers. Bekijk hier meer foto's van Oleg in actie.