© Shutterstock

Ga op hotel... om een potje te huilen

Een hotel in de Japanse hoofdstad Tokyo biedt voortaan kamers aan die speciaal ingericht zijn om vrouwen op te vangen zodat ze er kunnen uithuilen. Bizar, maar niet ongewoon als je de Japanse culturele tradities in het achterhoofd houdt.

flb

In Japan hadden ze al capsulehotels waar je op en naast elkaar in capsules gestapeld ligt en lovehotels voor koppeltjes die uit het zicht van de ouders wat tijd met elkaar willen doorbrengen. Maar nu is er met het Mitsui Garden Yotsuya in Tokyo ook een huilhotel voorhanden. De kamers zijn er speciaal ingericht om huilende vrouwen te ontvangen. Het is in Japan namelijk not done om publiekelijk je emoties te uiten en een goed potje huilen kan al eens helpen om wat stress te ontladen.

Voor 75 euro per dag, een speciale promotieprijs tot eind augustus, krijg je naast de overnachting in een eenpersoonskamer ook zachte zakdoeken en heel comfortabele lakens. Wie even de gedachten wil verzetten, kan in een manga uit de uitgebreide collectie vrolijke strips bladeren. Als je liever tv kijkt, kun je uit de twaalf speciaal geselecteerde triestige films kiezen. Wie wat extra hulp nodig heeft om tot tranen toe bewogen te worden, kan bijvoorbeeld naar Forrest Gump kijken. Zitten ook in het aanbod: het Zuid-Koreaanse A Moment to Remember over een jong koppel dat met Alzheimer te maken krijgt of het Japanse A Tale of Mari and Three Puppies over een hond en haar drie puppy's die een aardbeving overleven.

Benieuwd of er in navolging van de huilkamers voor vrouwen ook exemplaren voor de mannen beschikbaar zullen worden.

Niet te missen