Britse pers niet mals voor outfits van sterren op de Bafta’s

In Londen zijn zondagavond de British Academy of Television Awards uitgereikt. Het evenement zorgt jaarlijks voor een dosis glamour op de rode loper, maar dit jaar konden maar weinig aanwezigen de Britse pers overtuigen met hun outfit. 

vwh

Zoals altijd doen bekende en minder bekende sterren hun uiterste best om te stralen op de rode loper. Maar volgens de Britse media is dat afgelopen zondag niet echt gelukt tijdens de uitreiking van de Bafta's. Zo werd de creatie van Donna Air volledig afgebroken. ‘Ze zag er schattig uit, maar de lichtgevende jurk flatteerde haar langs geen kanten’, schreef The Mirror. Ok Magazine vond de jurk te veel van het goede voor op een rode loper. De Britse tabloid The Daily Mail spreekt de concurrentie tegen en was wel degelijk overtuigd van haar creatie, waardoor de ster in de lijst met best geklede sterren prijkt.

The Mirror was ook niet lovend over de witte jurk van Anna Friel. 'Dit is niets voor op de rode loper, meer iets voor op een barbecue’, staat er. Hier is The Daily Mail het ook mee eens: 'Het vreemde accent aan de achterkant lijkt op een vliegende schotel', schreef de krant. Verder werd de creatie van Catherine Tate afgebroken. 'Ze lijkt zwaarder dan ze is en de schoenen passen totaal niet bij haar kleurrijke jurk.'Donna Air, Anna Friel en Catherine Tate De kledingkeuze van Michelle Keegan werd bekritiseerd in de Britse pers, maar ook op social media. De kreuken op de creatie toonden immers aan dat de jurk van de keten House of Fraser niet was gestreken. ‘Hoe moeilijk kan het zijn om een jurk te strijken voor zo'n evenement’, schrijft een kijkster op Twitter. Zangeres Sophie Ellis Bextor kreeg dan weer commentaar van haar 11-jarige zoon, zo schrijft ze op haar Instagrampagina. 'Hij vindt mijn hoofdjuweel belachelijk', schrijft ze. Jessica Hynes had volgens The Daily Mail beter iets anders aangetrokken dan haar roze creatie. 'Deze outfit verdoezelt haar figuur en maakt haar nog bleker', oordeelt de krant.

Michelle Keegan, Sophie Ellis Bextor,

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Jennifer Metcalfe koos voor een jurk met een grote 'scheur' ter hoogte van haar knieën en dat begreep Ok Magazine helemaal niet. Het blad kondigt haar outfit zelfs aan als de 'lelijkste jurk van de avond'. In Groot-Brittannië zijn de modejournalisten het er ook over eens dat Rosie Fortescue haar benen 'optisch zwaarder maakte door een metallic jurk te dragen met een te grove afwerking.'

Jennifer Metcalfe, Rosie Fortescue en Judy Murray

Hoewel de lijst met slecht geklede sterren dit jaar behoorlijk uitgebreid is, zijn sommige dames er toch in geslaagd om de fashion police te bekoren. Onder andere Judy Murray redden de modieuze reputatie van het evenement. Volgens de Britten straalde de moeder van tenniser Andy Murray van top tot teen. Zij mogen zich ook bij de stijlvolste dames van de avond rekenen.

Sophie McShera, Eleanor Tomlinson en Lucy Mecklenburgh

Pixie Lott, Emma Willis en Alex Jones

Niet te missen