© EPA

NBA. Clippers op één zege van volgende ronde, James brengt Cavs naast Bulls

De Los Angeles Clippers staan dicht bij een plaats in de finale van de Western Conference in de NBA. Ze haalden het zondag in hun vierde wedstrijd in de tweede ronde van de play-offs met duidelijke 128-95 cijfers van de Houston Rockets en kwamen in de serie zo op een 3-1 voorsprong. LA heeft nog slechts één zege tegen de Rockets nodig om de volgende ronde te bereiken.

Na een gelijkopgaande eerste helft ontbonden de Clippers in het eigen Staples Center hun duivels in quarters drie en vier. DeAndre Jordan maakte 26 punten - ondanks maar liefst 20 gemiste vrijworpen - en ook Blake Griffin (21), J.J. Redick (18) en Chris Paul (15) waren goed bij schot. Dinsdag kan LA zich mits winst in duel vijf in Houston verzekeren van een ticket voor de Conference Final.

In de Eastern Conference hangen de bordjes tussen de Chicago Bulls en de Cleveland Cavaliers opnieuw in evenwicht. De Cavs gingen zondag met 84-86 winnen in het United Center in Chicago, waardoor beide teams op 2-2 staan. Uitblinker van de partij was LeBron James, die zijn team de zege schonk met een korf ‘at the buzzer’. Met nog luttele seconden te spelen vroeg ‘King’ James, goed voor 25 punten, de bal en werkte hij perfect af. Bij de thuisploeg had vooral Derrick Rose (31 punten) zijn ploeg lange tijd in de wedstrijd gehouden, maar hij kon de nederlaag niet afwenden. Duel vijf wordt dinsdag in Cleveland gespeeld.