© EPA

David Goffin opnieuw twintigste op ATP-ranking

David Goffin is één plaatsje gestegen op de maandag gepubliceerde ranglijst van het mannentennis en staat nu opnieuw in de top twintig. De 24-jarige Luikenaar behoudt zijn 1705 punten, maar wipt over de Let Ernests Gulbis, die hij vorige week nog klopte in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Madrid.

Goffin heeft slechts tien punten achterstand op de nummer negentien, de Spanjaard Roberto Bautista Agut (1715), en 50 op de nummer achttien, de Spanjaard Tommy Robredo (1755). Met zijn twintigste stek evenaart Goffin zijn hoogste klassering ooit, die hij begin februari behaald had.

Goffin blijft zo nog één plaats verwijderd van de beste notering die een Belgische man ooit haalde op de ATP-ranking. In augustus 2002 stond Xavier Malisse, kort nadat hij op Wimbledon de halve finales had bereikt, negentiende. Mogelijk wipt Goffin volgende week al over Malisse, al zal hij dan wel goed moeten presteren op het ATP-toernooi van Rome. Daar treft hij in de eerste ronde de Italiaanse kwalificatiespeler Andrea Arnaboldi (ATP 212), tegen wie hij nooit eerder speelde. Bij winst wacht een ronde later de Amerikaan Sam Querrey (ATP 37) of de als dertiende geplaatste Fransman Jo-Wilfried Tsonga (ATP 14).

In de top tien van de ATP-ranking vallen enkele wijzigingen te bespeuren. De top drie blijft ongewijzigd - met Novak Djojkovic op één, Roger Federer op twee en Andy Murray op drie - maar daarna is er wat verschoven. Milos Raonic en Tomas Berdych winnen allebei twee plaatsen en zijn respectievelijk vierde en vijfde, Kei Nishikori (zesde) en Rafael Nadal (zevende) moeten respectievelijk één en drie plaatsen inleveren.

Aan Belgische kant is Steve Darcis na Goffin de tweede landgenoot op de 77e plaats (-1). Ruben Bemelmans is 95e (+1), Kimmer Coppejans blijft 112e, Niels Desein (163e) en Maxime Authom (175e) gaan allebei één trede vooruit.