© WS

Tim Nicot overleden na hartstilstand op veld

Amper een week na het overlijden van Lokeren-speler Gregory Mertens (24) is nu ook Tim Nicot overleden. Tijdens het jaarlijkse tornooi van F.C. Hemiksem werd de 23-jarige Mortselnaar, dit seizoen nog de vaste linksachter van Beerschot-Wilrijk, zaterdag getroffen door een hartaanval. Hij overleed maandag in het Universitair Ziekenhuis in Edegem.

SARE,inke

Tim Nicot kreeg zaterdagmiddag tijdens een voetbaltornooi met vrienden in Hemiksem een hartstilstand en werd ter plaatse gereanimeerd. Nadien werd hij overgebracht naar het UZA in Edegem, waar hij geopereerd werd en in een kunstmatige coma werd gehouden. Zijn toestand bleef het hele weekend kritiek.

Maandagvoormiddag volgde het bericht op zijn Facebookpagina dat Nicot overleden was. Ook KFCO Beerschot-Wilrijk heeft het nieuws ondertussen bevestigd.

Nicot was de voorbije twee seizoenen basisspeler, maar zijn contract werd enigszins verrassend niet verlengd op het Kiel. Nicot was enorm geliefd en nam op de laatste wedstrijd van Beerschot emotioneel afscheid van de supporters.

Beerschot-Wilrijk liet voor het overlijden al weten dat het maandag tussen 18 en 22 uur een bezinningsmoment wil houden in het logecomplex van het Olympisch Stadion. “Een bezinningsmoment waar wij als één grote, hechte familie met onze aanwezigheid - en via een kaartje, een bloemetje, een kaars,... - Tim en zijn familie willen ondersteunen”, aldus de club.

Nicot is de tweede jonge voetballer op korte tijd die overlijdt aan de gevolgen van hartfalen. Donderdag werd Lokeren-speler Gregory Mertens begraven. De 24-jarige verdediger overleed vorige week donderdag nadat hij eerder wegens hartfalen in een beloftewedstrijd in elkaar gezakt was.