© Yorick Jansens

Eddy Leppens Europees kampioen met Vitkov Praag

Eddy Leppens heeft zondag in het Nederlandse Rosmalen met zijn Tsjechische club Vitkov Praag de Europese titel Classic teams gewonnen. In de finale versloeg Praag het verrassende Bochum met 2-1.

Regerend Belgisch kampioen Leppens moest alleen in de halve finale tegen het Franse Andermos een nederlaag ondergaan. Hij ging in de discipline kader 47/2 met 121-98 onderuit tegen de Griek Gerassimopoulos. Zijn ploeggenoten de Tsjech Marek Faus en de Duitser Wolfgang Zenkner konden de scheve situatie rechttrekken. In de andere halve finale moesten de favorieten voor de titel, het Nederlandse Etikon, met onder meer onze landgenoot Patrick Niessen, een nederlaag ondergaan.

Niessen kreeg in de discipline kader 71/2, een 200-0 nederlaag aangenaaid door de Duitser Nockermann. In de finale tussen Vitkov Praag en het Duitse Bochum, pakte Nockermann het eerste punt, met een 200-17 zege tegen Faus. Leppens won in het kader 47/2 met 250-17 van de Nederlander Sam van Etten en dit in één beurt. In de beslissende wedstrijd toonde Zenkner zich in het bandstoten de betere van Ludger Havlik: 120-36.