© Belga

Week start zonnig en warm: temperaturen tot 27 graden!

Het blijft maandagmiddag droog en vrij zonnig, al is er ook veel sluierbewolking aanwezig. Er waait een matige zuidwestenwind. De maxima bedragen 21 graden aan de kust en 24 tot 27 graden in de andere regio’s.

Maandagavond en -nacht verschijnt er geleidelijk meer bewolking en later in de nacht is in het binnenland zeer lokaal een bui mogelijk. De minima bedragen 10 tot 14 graden.

Dinsdag is er eerst veel bewolking met kans op een lokale bui. In de namiddag wordt het van het westen uit vrij zonnig. De wind waait matig, aan zee later vrij krachtig uit westelijke richtingen. Hiermee wordt minder warme lucht aangevoerd. De maxima bedragen 15 graden aan de kust, 18 graden in het centrum en nog net 22 graden in het zuiden van de provincie Luxemburg.

Woensdag is het vrij zonnig en droog bij een middagtemperatuur rond 19 graden. Donderdag neemt de bewolking toe, later gevolgd door perioden met regen. Vrijdag en tijdens het weekend is er geregeld zon, maar ook is er kans op een bui. Overdag wordt het zowat 16 graden.