Limbolink

© MiSt

Strzebonsky Noizescene: lekker eigenwijs

Ooit gaven we de heren van The Strzebonsky Noizescene de wijze raad om die ingewikkelde Z uit hun naam te verwijderen. Gelukkig waren ze koppig genoeg om niet te luisteren. Die ‘z’ maakt hun bandnaam net speciaal en laat ook meteen zien dat het duo eigenwijs zijn eigen ding doet.

De band uit West-Limburg mocht vrijdagavond tijdens de laatste Limbolink Presents van dit seizoen hun derde cd ‘Exploding Head Syndrome’ voorstellen. Op basis van wat we daar hoorden, staan er een paar straffe rocksongs op die nieuwe plaat.

De band experimenteert tegenwoordig ook een beetje met elektronica en samplepads om hun sound wat rijper te maken. De Noizescene bestaat namelijk slechts uit twee personen die dan ook nog bass en gitaar gebruiken als basis van hun songs. Dat klonk zeker het eerste half uur indrukwekkend.

En toch. In de krant vertelden dat ze hun sound willen uitpuren en een stap omhoog zetten. Volgens ons is die stap makkelijk te bereiken door toch een gitarist toe te voegen, zeker aan de live-sound. De sterke songs die ze beslist hebben, zouden daardoor een extra dimensie krijgen en een rijper live-geluid laten horen. Tenzij we over een jaar of twee weer helemaal ongelijk krijgen natuurlijk.