© BFM

Boete voor ‘filesluipers’ die regels aan laars lappen bij werken E313

Ondanks verschillende waarschuwingen waagden vele chauffeurs zich dit weekend toch op de E313 in de richting van Antwerpen. De hinder was dan ook aanzienlijk.

SaRe

Het was aangekondigd en toch verraste de file op de E313 in de richting van Antwerpen tijdens het afgelopen weekend duizenden bestuurders. Urenlang was het aanschuiven op de drukke verkeersas tussen Limburg, de Kempen en de stad Antwerpen. Het hele weekend stonden er files van in Herentals tot aan de aansluiting met de Antwerpse Ring.

Tussen Ranst en Antwerpen-Oost moest het verkeer dit weekend over één rijstrook, de twee andere werden opnieuw geasfalteerd. Bovendien was aan het rond punt in Wommelgem ook de oprit naar Antwerpen afgesloten. Dat, en mensen die een sluiproute zochten, zorgde ervoor dat ook de secundaire wegen in de omgeving van de werken al snel dichtslibden.

Pechstrookrijders

Niet iedereen was echter zinnens om in de file te blijven staan. Verschillende bestuurders reden, tot ergernis van de andere weggebruikers, over de pechstrook de file voorbij. Verderop probeerden ze zich weer tussen het aanschuivende verkeer te wurmen.

Andere chauffeurs negeerden dan weer de versperring aan de oprit in Wommelgem en stuurden hun wagen over de werf de autosnelweg op. Of en hoeveel bestuurders er in de buurt van de werken op de bon geslingerd werden, kon de wegpolitie gisteren niet zeggen. Maar ingewijden zeggen dat de kans bijzonder groot is dat er volgend weekend streng gecontroleerd zal worden in de buurt van de werken. Voor pechstrookrijders betekent dat dat zij, als ze betrapt worden, een boete van 55 euro (onmiddellijke inning) of 65 euro (thuis opgestuurde minnelijke schikking) kunnen verwachten.