© PHOTOPRESS.BE

Merlier trekt naar Vastgoedservice-Golden Palace, Denuwelaere verlengt contract

De 22-jarige Tim Merlier heeft een contract tot eind 2016 afgesloten met de Vastgoedservice-Golden Palace-ploeg. Het contract van Jan Denuwelaere werd opgebroken, hij zal tot eind dit jaar actief blijven bij de ploeg van sportdirecteur Niels Albert en manager Geert Vanhoof.

‘Ik contacteerde Tim omdat ik wist dat hij in december dit jaar einde contract was bij Sunweb-Napoleon Games. Hij bleek meteen bijzonder enthousiast, wat mij nog meer overtuigde. Toen ik met Jurgen Mettepenningen contact opnam, bleek plots dat we Tim al vroeger konden inlijven’, stelde Vanhoof. ‘We hebben geen seconde meer getwijfeld. Extra voordeel is dat Tim zeker is van een selectie voor de Wereldbeker. Dat maakt dat we naast Wout Van Aert, Jens Adams en Rob Peeters nu een vierde renner aan de start van de wereldbekermanches hebben en dat zal het ploegenspel nog beter tot zijn recht laten komen’.

Ook sportdirecteur Niels Albert was snel gewonnen voor het idee om met Merlier de kern in de breedte te versterken. ‘Als je als Belgische neoprof maar net de selectie voor het wereldkampioenschap mist, heb je wat in je mars’, gaf Albert mee. ‘Ik zag de voorbije winter trouwens dat Tim nog een ruime progressiemarge heeft. Hij is zeker een goede aanwinst.’