’Oscar’ maakt na 21 jaar comeback in FC De Kampioenen-film

“Nooit gedacht dat ik ooit nog de rol van Oscar zou spelen en zeker niet in een hitte van veertig graden.” Carry Goossens (62) kon het gisteren zelf nauwelijks geloven: het ‘FC De Kampioenen’-avontuur begint voor hem gewoon opnieuw. Vandaag begint hij samen met Johny Voners en Herman Verbruggen in Thailand aan de eerste opnames van ‘Jubilee General’, de nieuwe Kampioenenfilm.

Jdr

Meer dan 21 jaar geleden ruilde Carry Goossens de openbare omroep voor VTM. Tegelijk stapte hij uit de populaire VRT-reeks FC De Kampioenen én uit het trainingspak van Oscar Crucke, trainer van Vlaanderens bekendste caféploeg en pantoffelheld van Pascalleke, zijn vrouw. “Het is haast niet te geloven, maar ze hadden die blauwe training nog ergens hangen bij de VRT. Je zou denken dat ze die ondertussen hergebruikt zouden hebben, maar niet dus. Hij is op mij blijven wachten. Ik heb hem vorige maandag opnieuw gepast en hij zit nog altijd als gegoten’, zegt Goossens niet zonder enige trots.

Of hij in trainingspak meteen al op de Thaise set zal verschijnen, is nog de vraag. De opnamen van de verhaallijn waarin Marcske en Xavier de spoorloos gewaande Oscar terughalen uit een Oosterse sekte worden immers een ziedende hete bedoening. Veel warmer dan dit wordt het niet in de streek rond Ratchaburi, een slaperige stad op zo’n twee uur rijden van Bangkok.

“Hitte is niet aan mij besteed. Ik ben nog nooit in Thailand geweest, maar het is de tweede keer in mijn leven dat ik me gepakt voelde door de warmte bij het buitenkomen uit het vliegtuig. In Cuba overkwam me dat ook een keer, maar voorts reis ik vooral naar koele streken. Het wordt puffen en smeren op de set.” (Wrijft over z’n kale hoofd)

Goossens zegt het evenwel met een brede glimlach want hij heeft duidelijk zin in een nieuw rondje Kampioen. ‘Dit hield ik gewoon niet voor mogelijk. Wat een unieke kans terug te mogen keren naar zo’n heerlijk personage. Het is wel passen en meten geweest om het in mijn schema te krijgen. In totaal wordt er tot en met zaterdag in Thailand gedraaid, maar ik vertrek alweer woensdagavond. Snel nog even een paar souvenirs voor mijn vrouw kopen in Bangkok en dan het vliegtuig op zodat ik donderdag weer thuis ben. Ik moet meteen met de opnamen van een nieuwe seizoen ‘Zonen van Van As’ beginnen.’

Regisseur Jan Verheyen moet er dus vaart achter zetten en daarom werd er zelfs zondagavond, op een moment dat de acteurs amper waren bekomen van een ruim elf uur lange vliegreis, al een korte scène gedraaid. Eentje zonder Carry Goossens, maar met Johny Voners en Herman Verbruggen. ‘Om er alvast onze tanden in te zetten en te proeven hoe het smaakt’, aldus Verbruggen. Naar meer, als u het ons vraagt.