© HBvL

ANALYSE: ‘Genk telt al een poos te veel mooi-weer-voetballers’

Net niet. Het werd het verhaal van 2014-2015, waarin de middelmaat op het veld schril afstak tegen de woelige taferelen erbuiten. De komst van twee nieuwe directeurs moe(s)t rust en een nieuwe structuur brengen, die op het veld een verlengstuk moet krijgen onder een nieuwe trainer. De onderhandelingen met Peter Maes gaan deze week een beslissende fase in, de Lommelaar lijkt met zijn sterke persoonlijkheid de ideale man om zo’n nieuwe start gestalte te geven.

Marnik Geukens

Maar ook hij kan van ezels geen koerspaarden maken. Waarmee we de huidige stal niet willen ridiculiseren, maar dit KRC Genk heeft een stevige kwaliteitsinjectie nodig om mee te strijden voor de plaats, die het ambieert. De 15 op 18 mag geen zand in de ogen strooien, daarvoor is het verschil in beleving en tempo tussen play-off 1 en 2 te groot. Genk telt al een poos te veel mooi-weer-voetballers, die hun kunstjes kunnen opvoeren als het tempo laag ligt en de ruimtes groot zijn. Maar die niet thuis geven, op het moment dat - zoals onlangs nog in Mechelen - de intensiteit met een ruk omhoog gaat.

Het was de reden dat Genk niet in play-off 1 geraakte, waar het - zo eerlijk moet je zijn - ook niet in thuishoorde. Ondanks de behoorlijke puntenoogst en een verbeterd klimaat in de kleedkamer. Gelukkig konden tal van jongeren - zaterdag ontbolsterde Ndidi en debuteerde Wouters complexloos - een stap vooruit zetten. Laat dat de grootste troost zijn na een pijnlijk seizoen.