© HBvL

‘Barry Stewart blijft, Devin Oliver wil horizon verruimen’

Een frisser, meer ervaren en talentrijker Charleroi zette vrijdag in money-time een punt achter het schitterende eerste seizoen van Hubo Limburg United. De zes nederlagen op rij waarmee de Limburgers eindigden laten een wat wrange nasmaak na, maar de prestatie in de Spiroudome was eigenlijk een overwinning waard.

Raf Comans

“Limburg United brengt verfrissend basketbal en is een absolute aanwinst voor de Scooore! League”, aldus Jacques Stas vrijdag. De Charleroi-coach staat met die mening niet alleen zo bleek tijdens het seizoen op de persconferenties na elke wedstrijd.

“Hoewel het niet eindigde zoals we graag wilden, was het toch een geweldig seizoen”, stelt Scott Thomas. “In het eerste seizoen van het bestaan van de club eindigden we in de top 4 en hadden we thuisvoordeel in de play-offs. Voor mij was het een speciaal jaar. Ik kwam uit een lange blessure en de club en de coach gaven me een kans. Daar ben ik hun erg dankbaar voor. We waren een ploeg met spelers die elders om verschillende redenen niet de kans kregen of afgeschreven werden. We waren jongens die er elke dag stonden, hard werkten en geloofden in mekaar. Ik ben heel fier om wat we dit jaar bereikten en ik kijk er naar uit om voort te bouwen op dit succes.”

Horizon verruimen

“Ik had gehoopt dat we net iets meer konden brengen in de play-offs”, bekent Danny Marguillier. “Maar mijn ontgoocheling heeft heel snel plaats geruimd voor fierheid. Ik teken volgend seizoen trouwens meteen voor hetzelfde resultaat als dit jaar.” Wie er zeker verdwijnt naar volgend seizoen toe kan de algemeen manager van HLU nog niet zeggen. “We hebben momenteel negen spelers vast liggen voor volgend seizoen. Naast Seamus Boxley die nog een doorlopend contract heeft en Scott Thomas die eerder al bijtekende voor 2 jaar, heeft nu ook Barry Stewart zijn contract verlengd voor twee seizoenen. Van de Belgen blijven Dennis Donkor, Anthony Goetgeluck, Hans Vanwijn en Jonas Delalieux. Daar komen dus Elias Lasisi en Yannick Desiron bij die overkomen van Leuven. Wat er gebeurt met Jesse Sanders, Dane Watts en Devin Oliver weten we nog niet. Tijdens de play-offs zijn de gesprekken on hold gezet, maar er gaat nu snel duidelijkheid komen. Devin Oliver heeft ons gezegd dat hij zijn horizon wil verruimen en dat hij de Amerikaanse zomerkampen afwacht alvorens te beslissen.”

Respect afgedwongen

“We hebben in ons eerste jaar iets neergezet waarop we kunnen voortbouwen”, aldus nog Marguillier die met de Groep Broekmans uit Zolder ook een nieuwe (bijkomende) hoofdsponsor presenteert. De groep heeft ondermeer een supermarkt B2, een drankenhal en is verdeler van tonic en vodka. De overeenkomst loopt over drie seizoenen.”