© JG

Debutant Dries Wouters maakt indruk: ‘Knokken voor stek in A-kern’

Alex McLeish mag alleszins één dikke pluim op zijn Schotse hoed steken. Hij lanceerde de afgelopen negen maanden een batterij jongeren. Aan de Gaverbeek werd met Tongerenaar Dries Wouters (18) aan het lijstje een nieuwe naam toegevoegd.

Erik De Gruyter

Dries Wouters had zijn onverwacht debuut te danken aan Timothy Castagne. Die kreeg na een kwartier schele hoofdpijn. Omdat de pijn maar niet wilde wijken, gooide Castagne tijdens de rust de handdoek. Meteen het sein voor Dries Wouters om door fysical coach Peter Cateeuw klaar gestoomd te worden voor zijn groot ingangsexamen. Wouters had weinig last van plankenkoorts.

“Veel zenuwen had ik niet op het veld. Op weg naar Waregem in de bus had ik wel even kriebels gevoeld. Ik wist dat ik zou moeten opdraven als er een verdediger zou uitvallen. En die gedachte maakte me toch een beetje nerveus.”

Linkspoot

Dries Wouters ging op de linksachterplaats onbevangen de strijd aan met Trajkovski. De 18-jarige Tongerenaar liet zich ook opmerken met enkele aanvallende rushes.

“Van origine ben ik een centrale verdediger, maar ik ben een echte linkspoot. Het is trouwens niet de eerste keer dat ik op linkerflank speelde. Bij de beloften stond ik al regelmatig op die positie. Ik mag niet ontevreden zijn over mijn debuut. Ik denk dat ik redelijk m’n plan trok. Ik werd ook goed opgevangen door Thomas Buffel en Julien Gorius. Zij stelden mij onmiddellijk op mijn gemak.”

Zuid-Korea

In januari nam Alex McLeish Wouters op voorspraak van beloftencoach Domenico Olivieri mee op stage naar Turkije. Daar etaleerde hij zijn kwaliteiten. Als beloning mocht de scholier nadien een maand lang met de A-kern meetrainen.

“Ik heb dus al wat ervaring mogen opdoen bij de grote jongens. Het gaat er toch heel anders aan toe. In het begin had ik wat last met de snelheid in uitvoering. Na een maand ben ik teruggekeerd naar de beloften. Ik heb de laatste tijd dus niet meer veel met de A-kern getraind. Ook al omdat ik net terug ben van een tornooi met de nationale U18 in Zuid-Korea. Wij wonnen dat tornooi trouwens.”

Contract tot 2016

Dries Wouters heeft een contract lopen tot 2016. Graag zou hij volgend seizoen een vast plaatsje in de Genkse hoofdmacht forceren. “Als je één keer ervan geproefd heb, wil je natuurlijk meer speelminuten. Maar ik besef dat ik nog veel te leren heb. Toch wil ik ervoor knokken om vast in de A-kern te geraken. Maar veel zal natuurlijk afhangen van hoe de nieuwe coach tegen mij aan zal kijken.”