© tdk

Scoutsjongen (17) na spel overleden in ziekenhuis

De 17-jarige scoutsjongen die zondagmiddag in een vijver in Bornem werd aangetroffen, is in de nacht van zondag op maandag overleden in het UZ in Edegem.

Meer informatie kon nog niet worden meegedeeld. ‘We geven de familie momenteel de kans om het nieuws aan naasten te melden’, zegt woordvoerster Nele Moortgat van de gemeente Bornem..

De scouts waren in de buurt van de vijver een spel aan het spelen, toen de jongen plots verdwenen bleek. Ze verwittigden meteen de hulpdiensten, die ter plaatse snelden en de jongen in de vijver aantroffen.

‘De jongeren hadden een zogenaamd ‘recht op recht’-spel gespeeld en waren zich blijkbaar aan de rand van de vijver aan het afspoelen, toen ze de jongen in kwestie op een bepaald moment niet meer zagen’, zegt Jan Van Reusel, communicatieverantwoordelijke van Scouts en Gidsen Vlaanderen.

Meer dan halfuur onder water

Brandweerduikers zochten onmiddellijk de hele vijver af en konden de jongen na een tijdje aantreffen. Hij werd gereanimeerd en in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Daar onderging hij zondagavond nog een operatie, maar in de loop van de nacht overleed hij.

Hoelang Imran onder water is gebleven, is niet helemaal duidelijk, maar het gaat alleszins om meer dan een halfuur. De precieze omstandigheden van het incident worden volgens de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen de komende dagen nader onderzocht.

De scouts die ter plaatse waren, worden immers zondag niet meer verhoord aangezien ze na afloop in shock verkeerden, deelde het parket zondagavond mee. De gemeente Bornem zegt nu samen met de hulpdiensten, het Sociaal Huis Bornem en Scouts en Gidsen Vlaanderen de nodige steun te willen bieden aan de betrokkenen.