© Tom Palmaers

Man dood gevonden na zelfmoord van zus

Het parket is een onderzoek gestart naar de omstandigheden waarin een 52-jarige man zondagochtend om het leven is gekomen in zijn huis aan de Veesteeg in Rotem (Dilsen-Stokkem). Hij werd verhangen aangetroffen in zijn garage, één dag nadat zijn zus een wanhoopsdaad had gepleegd in Glabbeek bij Leuven. Ook al gaat het parket uit van zelfdoding bij de Dilsenaar, toch werd een onderzoeksrechter gevorderd om een misdrijf uit te kunnen sluiten.

De man had de gewoonte elke ochtend een koffie te gaan drinken bij zijn vader die in Aldeneik woont. Toen hij zondagochtend niet was komen opdagen, trokken de vader en een schoonbroer naar het huis van de Rotemenaar aan de Veesteeg. Alle rolluiken waren nog naar beneden. De schoonbroer kon niet naar binnen maar zou toch door een raam hebben kunnen vaststellen dat er binnen iets mis was gelopen. Hij verwittigde meteen de hulpdiensten die de man in de garage aantroffen. Hulp kon niet meer baten voor de bewoner.

Wie vragen heeft over ­zelfdoding, kan anoniem contact ­opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Lees maandag meer in Het Belang van Limburg.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio