© Photo News

PSG op weg naar Franse titel na demonstratie

Een sterk Paris Saint-Germain blikte vrijdagavond En Avant Guingamp in met 6-0 dankzij onder meer een hattrick van Edinson Cavani. De Parijzenaars pakken zo een 21 op 21 en lijken op weg naar een derde opeenvolgende Franse titel.

wic

Paris SG greep middenmoter En Avant Guingamp meteen naar de keel. Al na twee minuten lag de openingstreffer van Edinson Cavani in het mandje, na ruim een kwartier had ook Zlatan Ibrahimovic zijn doelpuntje meegepikt. In de tweede helft freewheelden de hoofdstedelingen nog vrolijk naar een 6-0 zege. Cavani zorgde met weer twee treffers nog voor een hattrick, terwijl ook Zlatan nog een tweede goal lukte. Maxwell scoorde het andere doelpunt.

Door de zege staat PSG zes punten voor op eerste achtervolger Olympique Lyon. Gezien hun vormpeil lijkt het onwaarschijnlijk dat ze de titel nog zouden laten schieten: de voorbije zeven wedstrijden werden allemaal winnend afgesloten.

Volgende speeldag staat voor de Parijzenaars wel nog een verraderlijke verplaatsing naar Montpellier op het programma, maar op de laatste speeldag wacht een thuiswedstrijd tegen het bescheiden Reims.