© dsj

Tweedeklasser Tubeke krijgt alsnog licentie van BAS

De Belgische tweedeklasser AFC Tubeke heeft vrijdag uitstekend nieuws gekregen van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS). De Waals-Brabanders krijgen namelijk in beroep hun licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 toegekend. ‘We hebben nooit getwijfeld aan een goede afloop’, klopt voorzitter Raymond Langendries zich op de borst.

Tubeke zat bij de vijf tweedeklassers aan wie begin april de licentie betaald voetbal voor volgend seizoen in eerste aanleg geweigerd werd door de licentiecommissie van de Belgische voetbalbond (KBVB). Net zoals alle andere clubs trokken ook de goudroden een beroepsprocedure op gang bij het BAS, en met succes. ‘Een van onze vereiste documenten werd in eerste instantie te laat ingediend’, verklaart de voorzitter de noodzaak om in beroep te gaan. ‘Bij een herkansing hebben we dat document uiteraard wel aangeleverd, en dus was er ook geen enkele reden om ons de licentie te weigeren.’

AFC Tubeke trekt nu vol vertrouwen met zijn Zuid-Koreaanse investeerders richting de toekomst. Vanaf het seizoen 2016-2017 telt tweede klasse door een hervorming slechts acht clubs, en de Waals-Brabanders zijn vastbesloten daarbij te zijn. ‘We hebben zeker de middelen, en bovendien mogen we dat ook sportief ambiëren, gezien onze resultaten van de voorbije twee seizoenen.’ Met de licentie voor Tubeke komt het aantal tweedeklassers voor volgend jaar op 17 te liggen. Eendracht Aalst, Racing Mechelen, Woluwe-Zaventem en Bergen kregen geen licentie en zakken naar derde, terwijl vanuit derde enkel Union Sint-Gillis, KMSK Deinze en Koksijde kunnen promoveren.