© Photo News

© BELGA

thumbnail: null
thumbnail: null

AA Gent bijt opnieuw tanden stuk op zwart beest Charleroi

AA Gent heeft al voor de vierde keer dit seizoen zijn tanden stukgebeten op zwart beest Charleroi. De Buffalo’s kwamen nochtans op voorsprong, maar Charleroi toonde zich gevaarlijk op de counter en profiteerde van een foutje van doelman Matz Sels (1-1). Daardoor verzuimt AA Gent verder uit te lopen in de titelstrijd en kan het zondag weer leider af zijn. Bekijk de beelden vanaf 23u op Sportwereld.be.

wic

Hein Vanhaezebrouck pakte weer uit met zijn oude 3-5-2 opstelling tegen Charleroi. Moses Simon werd naast Nicklas Pedersen in de spits geposteerd bij afwezigheid van de geblesseerde Laurent Depoitre. Aan de overkant ook zorgen voor Charleroi-trainer Felice Mazzu, die naast draaischijf Damien Marcq ook sterkhouder achteraan Sebastien Dewaest moest missen.

De Karolo’s verrasten door open en aanvallend te spelen op AA Gent. Het was al vroeg de meest dreigende ploeg en na ruim tien minuten liet Neeskens Kebano een wenkende kans liggen. Een afgeslagen voorzet belandde pal in zijn voeten, de ex-speler van PSG krulde de bal centimeters naast de verste paal. De thuisploeg knokte zich echter in de match en scoorde uit zijn eerste beste mogelijkheid. Renato Neto kreeg net als tegen Anderlecht wel heel veel ruimte op een hoekschop, Charleroi-doelman Penneteau zwom in niemandsland en de Braziliaan knikte simpel binnen: 1-0.

VIDEO. Bekijk de samenvatting

AA Gent

Charleroi

Coulibaly verrast Nielsen en Sels

De uitverkochte Ghelamco Arena stond meteen in vuur en vlam, maar ei zo na was dat vuurtje nog binnen de twee minuten gedoofd. Kebano kapte zich goed voorbij zijn man, maar Matz Sels hield Gent recht. Gent kreeg met de rust in zicht eindelijk tempo in de eigen aanvallende acties. Eerst bediende Brecht Dejaegere Pedersen, die mikte in één tijd over. Even later vond Sven Kums de razendsnelle Thomas Foket binnendoor, maar de Gent-winger punterde de bal tegen de voeten van Penneteau. De verrassing viel nog bijna aan de overkant: eenzame spits Kalifa Coulibaly knikte een uitgelezen kans echter naast het doel van Sels.

Dat foutje zou Coulibaly in de tweede helft goedmaken. Hij profiteerde van een mindere controle van Lasse Nielsen om met de bal aan de haal te gaan en verraste Sels door de bal vanuit een scherpe hoek richting eerste paal te schieten. De Gent-doelman stond al te ver richting tweede paal en kon niet anders meer dan de bal in eigen doel duwen.

Match had nog alle kanten uitgekund

De wedstrijd bleef aangenaam op en neer golven: zowel AA Gent als Charleroi gingen in het laatste halfuur nog voluit voor de drie punten. Pedersen werd door Dejaegere nog alleen voor doel gezet, maar besloot op Penneteau, terwijl Coulibaly aan de overkant twee wenkende kopkansen miste. De eerste knikte hij centimeters over, op de tweede pakte Sels uit met een geweldige redding.

In de 94ste minuut gaf Penneteau de zege nog bijna cadeau aan Gent, maar de ingevallen David Pollet knalde recht op de keeper.

Door het gelijkspel verzuimt AA Gent vier punten uit te lopen op eerste achtervolger Club Brugge. Daardoor kan blauw-zwart, mits een overwinning bij Anderlecht op zondag, de leiding weer overnemen.

Opmerkelijk: AA Gent kon dit seizoen nog geen enkele keer winnen van Charleroi.

Belangrijkste fases:

12’ De eerste grote kans komt op naam van Neeskens Kebano. Een mooie aanval op de linkerkant en de voorzet van Tainmont komt via Nielsen centraal voor doel. Kebano kan rustig de verste hoek uitkiezen met zijn rechter, maar hij plaatst de bal naast. Wat een kans voor Charleroi.

25’ GOAL! En daar is de voorsprong voor AA Gent! Net als tegen Anderlecht is het Renato Neto die de weg naar doel vindt! De kapitein van AA Gent kopt een hoekschop van Milicevic voorbij een grabbelende Penneteau. De Buffalo’s op rozen!

27’ Charleroi moet nu komen en dat doen de Karolo’s nu ook. Neeskens Kebano haalt uit en Sels pakt het leer in twee tijden.

38’ De Gentse combinaties lukken steeds beter en beter. Een leuke actie van Foket en Dejaegere belandt uiteindelijk centraal voor de voeten van Pedersen, maar de poging van Deen gaat over de kooi van Penneteau.

41’ Sven Kums met een mooie steekpass binnendoor in de rug van Tainmont. Foket had het goed gezien, maar trapt het leer recht op de goalie van Charleroi.

45’ Tweede goeie mogelijkheid voor Charleroi, maar deze keer laat Coulibaly de grote mogelijkheid liggen. De aanvaller van Charleroi kan helemaal vrij inkoppen op een voorzet, maar zijn poging mist richting. Hier had hij veel meer mee moeten doen.

58’ GOAL! Charleroi was steeds beter in de match aan het komen, en daar is nu ook de gelijkmaker! Maar o wat zal Sels vanavond slecht slapen, want hier gaat de goalie niet vrijuit. Akkoord, Coulibaly loopt Nielsen er mooi af, maar Sels tikt een houdbare bal gewoon in eigen doel. Ontzettend sneu voor de doelman.

61’ Eindelijk nog eens een kans voor Gent. Dejaegere zet Pedersen alleen schuin voor Penneteau, maar de Deen werkt zonder al te veel overtuiging af.

68’ Hij staat amper op het veld, maar Pollet vindt wel al de weg naar doel. Penneteau wordt op een hoge bal gehinderd door Nielsen en de invaller tikt de bal simpel over de doellijn. Verbist keurt het doelpunt af omdat Nielsen foutief doorging op de goalie van Charleroi.

90+4’ Ai ai ai Penneteau. Bijna schotelde hij Pollet de 2-1 voor na een knullig misverstand met zijn defensie, maar de invaller mikt de bal toch nog op de goalie.