thumbnail: null
thumbnail: null

Standard-vrouwen kampioen in BeneLeague

Standard Fémina is de eerste Belgische kampioen van de BeneLeague, de Belgisch-Nederlandse vrouwenvoetbalcompetitie. Op de laatste speeldag van de BeneLeague hadden zij genoeg aan 2-0 zege tegen PSV om de schaal in de wacht te slepen. Ze houden zo nummer twee FC Twente af, dat de vorige twee edities won.

wic

De wedstrijd werd voor de gelegenheid gespeeld op Sclessin, waar ook de mannenploeg van Standard zijn thuiswedstrijden speelt. Kort na rust scoorde Sara Yuceil de openingstreffer voor de dames van Standard, waarna Tessa Wullaert de score verdubbelde. Daardoor sluit Standard Fémina de competitie af met twee punten op eerste achtervolger FC Twente, dat in 2012/2013 en 2013/2014 telkens kampioen speelde.

Competitie wordt opgedoekt

Standard wordt zo de laatste kampioen in de BeNeLeague. Na drie seizoenen wordt het kampioenschap met de beste Belgische en Nederlandse clubs weer opgedoekt. De Nederlandse voetbalbond wil opnieuw een competitie met alleen maar Nederlandse clubs. Standard werd dan wel twee keer vicekampioen en één keer kampioen, maar de andere Belgische clubs konden die van Nederland heel wat minder weerwerk bieden. Dit seizoen werd Lierse zevende, Anderlecht achtste, AA Gent negende, Club Brugge elfde en Oud-Hevelee Leuven dertiende op dertien deelnemende clubs. Op zes speeldagen van het einde had Standard zich dan ook al van een achttiende Belgische titel, de vijfde op rij, verzekerd.

Lees meer over Standard Luik