© Q-music

© Q-music

thumbnail: null
thumbnail: null

Dit is de lekkerste mama van Vlaanderen

Naar aanleiding van Moederdag ging Q-Music dj Wim Oosterlinck dit jaar opnieuw op zoek naar de ‘Lekkerste Mama van Vlaanderen’. Tijdens de live finale vanuit het shoppingcenter K in Kortrijk kozen Wim en zijn mannelijke juryleden Kürt Rogiers, Niels Albert, Born Crain en P-hoofdredacteur Jeroen Denaeghel voor de 29-jarige Anke Swartelee uit Rillaar als dé Lekkerste Mama van Vlaanderen 2015.

skn

Anke mag voor €5.000 gaan shoppen en staat binnenkort op de cover van P-magazine. De finale vond plaats tijdens een speciale live-uitzending van De Wim O Show.

Niet verwacht

Winnares Anke Swartelee kon het zelf niet geloven: ‘Ik had dit echt totaal niet verwacht. En zeker niet als ik de andere twee kandidaten bezie, met hun perfecte lijven. Ik was eerst nog niet eens van plan om mee te doen. Het eerste wat ik koop met dit bedrag is een cadeautje voor mijn zoontje Kobe.’

Ook Q-dj Wim Oosterlinck is blij met de winnares: ‘Anke is met recht en reden dé Lekkerste Mama van Vlaanderen geworden, al was het echt niet gemakkelijk kiezen. Ik ben blij dat ik op deze manier ook mijn steentje heb bijgedragen aan moederdag. Vlaanderen is absoluut heel wat Lekkere Mama’s rijk, daar ben ik de voorbije weken alleen nog maar zekerder van geworden.’

Intieme vragenronde

Anke haalde het van de 2 andere finalisten: Julie Marie Van Passel (27) uit Holsbeek en Ulrika Coussement (26) uit Zoerle-Parwijs. Tijdens de finale moesten deze drie finalisten onder meer defileren voor de jury in verschillende outfits, zichzelf voorstellen met een plaat, een intieme vragenronde met Wim doorstaan, een jurylid proberen te verleiden met een openingszin en een goede mop vertellen. Na de verschillende opdrachten werd voor de jury duidelijk dat Anke de titel het meest verdiende. Ook burgemeester van Kortrijk Vincent Van Quickenborne was aanwezig en overhandigde hoogst persoonlijk de hoofdprijs. De voorbije weken selecteerde Q-dj Wim – samen met heel wat bekende gezichten - de 3 finalisten tijdens De Wim O Show.