© Kms

Ex-manager Hazard vrijgesproken voor aanvaring met scheidsrechter

White Star Brussels-manager John Bico heeft vrijdagmiddag positief nieuws gekregen van de Geschillencommissie Hoger Beroep. De ex-manager van Rode Duivel Eden Hazard ging in beroep tegen een sanctie die hij opliep na de wedstrijd tegen SK Heist op 11 april.

Heist kwam met 2-3 winnen in het Edmond Machtensstadion en dat leidde tot enige frustratie bij de manager van White Star, die het aan de stok kreeg met scheidsrechter Tom Ottevaere. Volgens Bico liet Ottevaere anderhalve minuut te weinig blessuretijd spelen, en dat liet hij de scheidsrechter dan ook duidelijk weten. De Geschillencommissie veroordeelde Bico in eerste aanleg voor zijn kritiek, maar die beslissing wordt nu ongedaan gemaakt.

‘Uit het verslag van de heer Ottevaere blijkt niet dat de heer Bico kwetsende uitlatingen deed aan het adres van de scheidsrechter. Ook was zijn fysieke integriteit tijdens de discussie nooit in gevaar’, klinkt het in het besluit van de Geschillencommissie Hoger Beroep. ‘Daarom wordt het besluit in eerste aanleg ongedaan gemaakt, en zijn alle gedane gerechtskosten van de heer Bico voor rekening van de KBVB.’