Internering bevolen voor twintiger uit Hasselt die taxichauffeur met mes neerstak

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag de internering bevolen van een 21-jarige man uit Hasselt die schuldig verklaard werd aan een reeks gewelddaden in 2013 en 2014. Hij stak onder meer een taxichauffeur neer, waarna hij om geld vroeg. Hij sloeg zijn vriendin met een fles wijn op het hoofd en ook een 87-jarige man kreeg messteken van de geweldenaar. De openbare aanklager vorderde een maand geleden de internering voor Arno D. en de rechtbank is daarin gevolgd.

“Deze man is al zeer lang bij justitie gekend, al van tijdens zijn minderjarigheid. Het gaat om drugsmisbruik van cocaïne, speed en heroïne dat gecombineerd werd met geweld om aan geld te geraken voor de bekostiging van zijn verslaving. Hij gebruikte geweld ten aanzien van zijn familie, namelijk zijn ouders. Toen zijn ouders hem de toegang thuis ontzegd hadden, ging hij met zijn vriendin in een park slapen. Hij kreeg ruzie met haar en sloeg haar met een fles wijn op het hoofd”, zei de procureur.

Bij de taxichauffeur had hij naar eigen zeggen eerst een LSD-trip ingenomen. Hij vroeg de chauffeur een sanitaire stop. Eenmaal uitgestapt ging hij de chauffeur met een mes te lijf. Het slachtoffer kon gelukkig terug in zijn voertuig stappen en wegrijden. De 87-jarige man ging hij te lijf, nadat de bejaarde man geklaagd had over geluidsoverlast, die veroorzaakt werd door een kameraad van beklaagde. De deskundigen meenden dat de jongeman niet in staat is zijn daden te controleren. De rechtbank oordeelde dat hij nog steeds een gevaar voor de maatschappij is, omdat hij niet inziet welk leed hij aanricht bij zijn slachtoffers. Aan de taxichauffeur en diens arbeidsongevallenverzekering moet hij 14.250 euro schadevergoeding betalen. De bejaarde man en zijn vriendin kregen respectievelijk 3.850 euro en 1.032 euro toegewezen.

(belga)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio