© Twitter

Gougeard wint in Duinkerke, peloton komt te laat

Alexis Gougeard heeft de derde etappe van de Vierdaags van Duinkerke gewonnen voor Julien Antomarchi en Steven Brayan Ramirez. Het peloton misrekende zich in de achtervolging op de drie koplopers. Bryan Coquard (Europcar) blijft leider.

jbt

De Giro op Sportwereld.be

De derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke bracht de renners van Barlin naar Saint Omer. Op een vrij vlak parcours, met vier klimmetjes, moest het peloton 176 kilometer afleggen.

De Fransman Julien Antomarchi (Roubaix Lille Métropole) zat al voor de tweede dag op rij in de ontsnapping van de dag. Deze keer kreeg hij gezelschap van zijn landgenoot Alexis Gougeard (AG2R) en de Colombiaan Steven Brayan Ramirez (Team Colombia). Hun maximale voorsprong bedroeg om en bij de negen minuten.

Het peloton zette onder leiding van Europcar - de ploeg van leider Bryan Coquard - en Cofidis - het team van de ritwinnaar van gisteren, Jonas Ahlstrand - de achtervolging op de koplopers in. Met nog iets meer dan 30 kilometer te gaan had de kopgroep nog steeds bijna vijf minuten voorsprong.

Ondanks de hulp van de Belgische ploeg Wanty-Groupe Gobert kwam het peloton amper dichter. Op 20 kilometer van de streep hadden de vluchters nog vier minuten voorsprong over en bleek dat de drie leiders voor de ritoverwinning zouden strijden.

In de laatste kilometers probeerden Ramirez en Gougeard nog weg te rijden uit de kopgroep. Maar met hun drieën doken ze de laatste kilometer in. Uiteindelijk bleek Gougeard de slimste en de sterkste in de spurt met drie. Hij verraste Antomarchi die net te laat kwam.

Door het getreuzel van de drie vooraan strandde het peloton op een veertien seconden van de winnaar. Edward Theuns was de snelste van het peloton. Hij eindigde als eerste Belg op de vierde plaats.

Omdat de drie vluchters allen op meer dan tien minuten stonden in het algemene klassement blijft Bryan Coquard leider.

Morgen volgt de vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke. De renners rijden dan 178 kilometer van Eloys naar Cassel, met zes beklimming van de Mont Cassel. De Vierdaagse eindigt zondag.