© Steven Schepers

© Steven Schepers

thumbnail: null
thumbnail: null

Van Veldekeschool mag zich Wereldwinkel op School noemen

De leerlingen van methodeschool van Veldeke gingen samen met de klastitularis op zoek naar goede doelen om hun schouders onder te zetten. Als fairtradeschool kon daarbinnen eerlijke handel niet ontbreken. Dankzij de inspanningen van het team van schoolwinkeltje 'PlanEet' mocht de school, vrijdag 8 mei, het WOS-logo (Wereldwinkel op school) in ontvangst nemen.

Steven Schepers

"Een Wereldwinkel op School is voor ons veel meer dan een verkoopsstandje tijdens de pauze," zegt Nele. Zij is de leerkracht-CEO van PlanEet. "Het is een engagement voor rechtvaardigheid, het is leren over Noord-Zuidrelaties, het is leren beheren van een duurzame onderneming, het is actievoeren, het is een project van de scholieren zelf."

"En het is natuurlijk geweldig plezant!," vult Fried'l aan. Zij is één van de managers van de schoolwinkel. "De producten die we verkopen zijn 'fairtrade-proof', daar sta ik mee garant voor."

Vrijdagnamiddag verkenden de 200 leerlingen, met leerkrachten en ouders, de binnenstad van Hasselt, tijdens hun sociale wandeling. Daarbij werd o.m. getest hoe 'fairtrade-proof' de stad is, als FairTradeGemeente. En dat bleek heel goed mee te vallen.

Uiteraard passeerden ze ook bij de buren van de Oxfam-Wereldwinkel in de Dorpsstraat, voor de populaire fairtrade kleeftattoo.

Na de wandeling volgde een aansluitende Oxfam-receptie, waar het WOS-logo werd uitgereikt aan de schooldirectie en de Wereldwinkel op Schoolploeg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio