Basketter tot dertig maanden cel veroordeeld voor aanranding en verkrachting twee vrouwen

De Hasseltse correctionele rechtbank heeft de 33-jarige basketter M.M. wegens de aanranding van een loopster en verkrachting van een 18-jarige vrouw bij verstek veroordeeld tot 30 maanden cel en een ontzetting uit de rechten voor 5 jaar. Op 14 januari 2012 vergreep hij zich in de lift van zijn appartement aan een meisje. Samen met zijn vriendin had hij haar in Hasselt op café leren kennen. Ze hadden haar gevraagd nog eentje te komen drinken, maar hij mengde de verkrachtingsdrug Zolpidem in een drankje.

Toen het meisje zich niet goed voelde, wilde ze naar huis gaan. Er werd een taxi gebeld. Hij stapte mee met haar in de lift, waar hij haar bepotelde en verkrachtte. De verkrachting had een serieuze impact op het slachtoffer, dat voor therapie opgenomen moest worden. Aan de jonge vrouw en haar ouders moet de man nu in totaal zo’n 13.900 euro schadevergoeding betalen. Hij was eerst bij verstek veroordeeld, maar tekende verzet aan. Op zijn nieuw proces daagde de man echter weer niet op.

Het tweede slachtoffer was een jogster. Op 21 oktober 2012 waggelde hij in Hasselt dronken achter een loopster aan. De politie had de beklaagde gezien, enkele minuten voordat hij de loopster langs achter vastgreep en haar de mond en neus wilde afdekken. Een vrouw zag het gebeuren, waarna hij de loopster opzijduwde en wegliep. Aan de jogster moet hij 1.220 euro schadevergoeding betalen. Zijn onmiddellijke aanhouding werd vrijdag opnieuw bevolen.

(belga)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio