© Daisuke Nakashima/AFLO

Luis Enrique trainer af bij Barcelona door Messi?

Het is goed mogelijk dat de wegen tussen coach Luis Enrique en FC Barcelona eind dit seizoen scheiden, dat meldt Marca. Lionel Messi zou de grote boosdoener zijn. De relatie tussen Enrique en zijn topspeler is allesbehalve vlekkeloos.

jvdm

Of wacht, welke relatie? Dat is het net. De Spaanse coach heeft eigenlijk zo goed als geen band met zijn Argentijnse klasbak. En dat begint wat door te wegen op de schouders van Enrique.

De wrevel tussen beiden begon in januari. Toen zette Enrique de Barça-ster op de bank en dat was niet naar de zin van Messi. Door het statement van de coach begon de vete en sindsdien is het nooit meer volledig goed gekomen tussen de twee.

Daarna gaf Enrique Messi carte blanche. Luis Enrique liet Messi gewoon zijn gangetje gaan en dat lijkt te werken. De Vlo bewijst dat door week na week op zeer hoog niveau te spelen en zijn ploeg helemaal op sleeptouw te nemen.

De hachelijke situatie werpt dus haar vruchten af, want Barcelona staat aan de leiding in de Primera Division, speelt de finale in de Spaanse Beker en staat met anderhalf been in de finale van de Champions League. Maar of Luis Enrique nog een jaar onder dergelijke omstandigheden - voornamelijk geen band hebben met je beste speler - coach wil zijn, blijft dus de vraag.