© Miranda Gijsen

Tentoonstelling Tweede Wereldoorlog in Kanne tijdens Hemelvaartsweekend

Tijdens het hemelvaartweekend houdt Heemkunde Kanne zijn tweejaarlijkse tentoonstelling, die ditmaal volledig in het teken zal staan van de gebeurtenissen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Foto’s, filmfragmenten, getuigenverslagen en memorabilia zullen bij deze overzichtstentoonstelling getoond worden.

Miranda Gijsen

Jean Geelen uit Kanne heeft een aantal mensen geïnterviewd en gemonteerd in een video van 30 minuten: 80-plussers spreken onbevangen over hun jeugdervaringen in de Tweede Wereldoorlog. Deze video is in de zaal te bekijken. Bovendien werkte Heemkunde Kanne ook weer een rijkelijk gedocumenteerd boekje uit, dat tijdens de tentoonstelling te koop wordt aangeboden. In dit boekje vind je ook de neerslag van een aantal interviews en gesprekken, die Heemkunde Kanne de laatste jaren heeft gehouden met de oudere dorpsgenoten, getuigen van de Tweede Wereldoorlog in Kanne en omgeving.

Je kan de tentoonstelling van Heemkunde Kanne gewoontegetrouw vinden in de lokalen onder de Sint-Hubertuskerk van Kanne. De tentoonstelling is geopend donderdag 14 mei, zaterdag 16 mei en zondag 17 mei telkens van 13.00 uur tot 18.00 uur. Er is ook gelegenheid om bij een stuk Kannerse vlaai en een drankje je eigen herinneringen of getuigenis over deze periode te delen met anderen. We serveren zelfs een aangepast bier: Oud-Strijder, een bier dat het zal maken.

Mocht je intussen denken dat je misschien wel een bijdrage kan leveren aan onze kennis van deze periode in de vorm van foto’s, een verhaal, een aandenken, aarzel dan niet om Heemkunde Kanne te contacteren. Daarnaast zorgt Heemkunde Kanne voor een wandeling in het oorlogsgebied (Brug Kanne, Bunker O, Norcross-monument, Grenadiersmonument in Emael en Fort Eben-Emael).

Iedereen is welkom!

Meer informatie: Paul Vrijens - vrijenspaul@telenet.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio