© BELGA

Charline Van Snick verovert brons op Grand Slam judo Bakoe

Charline Van Snick (-48 kg) heeft vrijdag op de eerste dag van de Grand Slam judo in de Azerbeidzjaanse hoofdstad Bakoe brons veroverd. In de kamp om de derde plaats versloeg ze de Française Aurore Climence. Dankzij deze bronzen medaille is Van Snick zeker van een ticket voor de IJF World Judo Masters. Ilse Heylen (-52 kg) kwam niet verder dan de eerste kamp.

De Grand Slam van Bakoe was voor Charline Van Snick (WR 15) pas het tweede toernooi van het jaar. In februari won ze goud op de Grand Prix van Düsseldorf en nu was ze goed voor brons. Na brons in Rio de Janeiro 2011, Tokio 2011 en Moskou 2012 behaalde de 24-jarige Van Snick haar vierde medaille op een Grand Slam.

Van Snick won haar eerste twee kampen met ippon van achtereenvolgens de Servische Milica Nikolic (WR 80) en de Spaanse Julia Figueroa (WR 16). In de halve finales moest ze in de golden score een yuko incasseren tegen de Hongaarse Eva Csernoviczki (WR 5), nadat het na de reglementaire 4 minuten wedstrijd gelijk stond met een yuko en een strafpunt voor beiden.

Door die nederlaag werd onze landgenote verwezen naar de kamp om het brons, waarin ze het moest opnemen tegen de Française Aurore Climence (WR 41), die eerder op het jaar brons veroverde op de Grand Prix van Tbilissi. Van Snick was in die kamp de meest aanvallende, maar kon niet scoren. Climence liep na twee en een halve minuut een strafpunt op, wat uiteindelijk voldoende bleek voor de zege van Van Snick. Met deze bronzen medaille is Van Snick zeker van een ticket voor de IJF World Judo Masters, die eind mei in de Marokkaanse hoofdstad Rabat plaatsvindt en die voorbehouden is voor de top 16 uit iedere gewichtsklasse.

Ilse Heylen (WR 11) startte in de categorie tot 52 kg tegen de 23-jarige regerende Franse kampioene Priscilla Gneto (WR 22), die op de Olympische Spelen van Londen brons behaalde door in het beslissende duel Ilse Heylen te verslaan. De Française ging in Bakoe zeer agressief van start. Al na 50 seconden was de kamp met ippon beslist.

Zaterdag komt enkel nog Sami Chouchi (-73 kg) voor België in actie.