© Photo News

Serena Williams verliest voor het eerst in 2015

De Tsjechische Petra Kvitova (WTA 4) heeft vrijdag op het WTA-graveltoernooi in het Spaanse Madrid voor een verrassing gezorgd door in de halve finales ‘s werelds nummer één Serena Williams uit te schakelen.

jvdm

De Amerikaanse verloor na 1 uur en 14 minuten in twee sets met 6-2 en 6-3 van Kvitova. De tweevoudige Wimbledon-winnares (2011 en 2014) slaagde er voor het eerst in een confrontatie met Williams winnend af te sluiten. In de vorige vijf onderlinge duels trok het nummer één van de wereld telkens aan het langste eind.

In de finale wacht Kvitova, in 2011 winnares in Madrid, een duel met de Russin Svetlana Kuznetsova (WTA 29), die eerder op de dag met 6-2 en 6-4 te sterk was voor haar landgenote en titelverdedigster Maria Sharapova (WTA 3).

Williams won dit jaar al de Australian Open en het toernooi van Miami. Ook op Indian Wells leek ze af te stevenen op winst, maar in de halve finales moest ze echter forfait te geven.

Kuznetsova klopt titelverdedigster Sharapova in halve finales in Madrid

© Photo News

De Russin Maria Sharapova (WTA 3) is vrijdag uitgeschakeld in de halve finales van het WTA-graveltoernooi in het Spaanse Madrid.

De titelverdedigster verloor in twee sets met 6-2 en 6-4 van haar landgenote Svetlana Kuznetsova (WTA 29). De wedstrijd duurde anderhalf uur.

Voor Kuznetsova, tweevoudig grandslamwinnares (US Open 2004, Roland Garros 2009), wordt het de eerste WTA-finale sinds haar zege te Washington in augustus 2014. In de eindstrijd neemt ze het op tegen de winnares van het duel tussen de Amerikaanse Serena Williams (WTA 1) en de Tsjechische Petra Kvitova (WTA 4).