© Photonews

Van kanker genezen Hugh Jackman is een man met een missie

Na vier operaties is de Australische acteur Hugh Jackman eindelijk kankervrij verklaard. Nu hij zelf van huidkanker is genezen, beschouwt hij het als zijn eigen persoonlijke missie om meer bewustzijn te creëren rond de ziekte.

flb

Tijdens de opnames in 2013 van X Men: Days of Future Past werd huidkanker vastgesteld bij Hugh Jackman die in de film de rol van Wolverine op zich neemt. Tijdens het aanbrengen van zijn make-up spotte de visagiste een rode vlek aan zijn neus. Toen het vlekje bleef terugkeren, liet hij een biopsie uitvoeren en daaruit bleek dat het om huidkanker ging. Het voorbije anderhalf jaar ging de acteur dan ook vier keer onder het mes om van de ziekte verlost te raken.

Nu hij kankervrij is verklaard, wil hij zijn steentje bijdragen aan bewustwording en preventie rond huidkanker. Zo raadt hij in het interview, dat hij samen met zijn huidarts aflegt op de website van People, aan altijd zonnecrème te smeren als je gaat zonnebaden en zeker ook de kinderen goed in te wrijven. 'Als kinderen van twaalf of veertien jaar zien dat zelfs Wolverine zonnecrème gebruikt, dan moeten ze het wel cool vinden', besluit hij met de glimlach.