© BELGA

Jos Vaessen beëindigt bestuursmandaat bij KRC Genk

Jos Vaessen (71) legt zijn functie binnen de Raad van Beheer van KRC Genk neer. Dat heeft de Limburgse club vrijdag bekendgemaakt. ‘Dit was voor mij emotioneel zeer moeilijk omdat KRC Genk een belangrijk deel van mijn leven was geworden, maar aan alles komt een einde’, aldus Vaessen. ‘Als voetbaldier heeft KRC Genk mij de mogelijkheid gegeven het allermooiste wat je in voetbal kan meemaken te beleven. Ik zal er KRC Genk altijd dankbaar voor zijn en de club ten eeuwige dage positief blijven uitdragen.’

tomas

Wie KRC Genk zegt, zegt Jos Vaessen. De Limburgse bedrijfsleider was immers sinds jaar en dag aan de club verbonden. Zo was hij van 2001 tot 2006 voorzitter van de club. Na zijn aftreden bleef hij actief als lid van de Raad van Beheer. ‘Bij alle prijzen die KRC Genk op haar palmares kon schrijven, van de eerste landstitel tot de laatste bekerwinst, was Vaessen betrokken’, klinkt het op de clubwebsite.

‘KRC Genk wil zijn Erevoorzitter dan ook van harte danken voor zijn inspanningen en trouw aan de club gedurende de afgelopen jaren. Zonder zijn werk zou de club nooit staan waar we momenteel staan en de Jos Vaessen Talent Academy (de Genkse jeugdacademie, nvdr.) is maar één van de realisaties als gevolg van zijn inspanningen. We zijn er ook van overtuigd dat we een beroep kunnen blijven doen op zijn advies en ervaring in de toekomst’, luidt het verder.