© bert lochy

© bert lochy

© bert lochy

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Eerste editie 'den Tjeven Apero' in Genk

Fata Morgana: maak van Genk centrum een bonte buurt. Enkele jaren geleden was er het tv-programma Fata Morgana. Het werden drie seizoenen vol magie, emotie, sensatie en spektakel. Deze ingrediënten wil het CD&V wijkbestuur Genk centrum ook in de zomer van 2015 terugbrengen naar onze stad.

bert lochy

"Naar aanleiding van de nationale actie van CD&V om van iedere buurt een bonte buurt te maken, daag ik in de komende maanden het wijkbestuur uit om van Genk-centrum een bonte buurt te maken", aldus sprak de wijkvoorzitter Bert Lochy. Om een 'bonte buurt' te zijn is het belangrijk dat Genk Centrum een 5 sterren wijkbestuur is. Dit kan enkel als je slaagt in de realisatie van 5 uitdagingen.

1. Organiseer een startmoment waar minstens 50 Genkenaren elkaar ontmoeten, Ideeën kunnen uitwisselen en gewoon samen iets kunnen drinken!2. CD&V is een partij waar 'iedereen inbegrepen' is. Wanneer je gaat voor een warme samenleving is het belangrijk dat je iedere stem laat horen. In de wijk zal een PopUp-regenboogcafé zijn. Luister naar de Genkse stem van de Holobi's en vertegenwoordig deze Genkse stem dan ook op de Belgian Pride samen met CD&V Nationaal.3. Organiseer operatie Half Weg. Maak brieven gericht naar jongeren, gezinnen, ouderen. Ga nadien met deze brieven op pad en bezorg deze met een wijktour aan de mensen van je wijk! 5157 deurbellen, succes!4. CD&V is een partij met een grote traditie, een gezinspartij. Maar waar staat de partij en je wijkbestuur nog voor? Organiseer daarom als startactiviteit een avond: 'Christendemocratie voor dummies'. Zorg dat je minstens 75 aanwezigen hebt op deze avond!5. Schenk aandacht aan de C van CD&V. Organiseer daarom in december in jullie wijk een kerstbezinning voor de Genkse afdeling. Zorg na deze bezinning ook voor een ontmoetingsmoment in een typische Kerstsfeer!

De eerste ster is binnen: Tjeven Apero!

De eerste ster is alvast binnen met de eerste editie van een Tjeven Apero in Genk op Iedereen donderdagt dat plaats vond op 7 mei. Het werden warme ontmoetingen met onze mandatarissen Erik Gerits (schepen evenementen), Tom Arts (Gemeenteraadslid en voorzitter ZOL), Sara Roncada (ondervoorzitter CD&V Genk) en Bert Lochy (Wijkvoorzitter Genk Centrum)waar vele ideeën werden uitgewisseld. Zeker voor herhaling vatbaar. Het wijkbestuur kijkt dan ook alvast uit om de volgende uitdagingen tot een goed einde te brengen!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio