© Hogeschool PXL

Street art op PXL-campus Vilderstraat

Op een van de gebouwen van de PXL-hogeschool zal volgende week street art te bewonderen zijn. Gisteren zijn de werken al begonnen. De deadline voor het kunstwerk staat op 14 mei. “Of toch zolang de weersomstandigheden goed blijven”, klinkt het.

IC

“Voor de eerste keer kregen we de vraag van het Street Art Festival Belgium of we een van onze gebouwen ter beschikking konden stellen voor street art. Dat hebben we met veel plezier gedaan”, zegt Dave Hendriks van de PXL, directeur Facilitaire diensten.

We kozen de campus aan de Vilderstraat omdat het kunstwerk op die plaats van op afstand goed zichtbaar zal zijn. Op die manier wordt het kleine Koekerellenpad richting de universiteit ook wat in de kijker gezet”, zegt Hendriks

Kunstenaar

“We mochten zelf geen kunstenaar kiezen, het Street Art Festival Belgium stelde er een aan ons voor. Dat is Smates of Smeets. Hij maakt echt fantastische werken.”

Hoe het werk er zal uitzien, blijft voorlopig nog geheim. “Ik heb net een foto gekregen en ik zie een witte onderlaag met ruwe lijnen, maar tot nu toe kan ik er nog niets uit opmaken. Zelf heb ik ook geen idee wat de kunstenaar van plan is. We hebben hem zeker geen opdracht gegeven. Hij is een professional die weet wat hij doet en ik heb er het volste vertrouwen in. Wij willen vooral dat hij zijn creativiteit de vrije loop laat.”

Kijk hier voor meer updates.