© Willy Simons

© Willy Simons

© Willy Simons

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Fifty-One Club en vliegbasis houden 16de Teutenroute

De Fifty-One Club ‘De Teuten’ en de vliegbasis Kleine-Brogel zijn trots gastheren te kunnen zijn voor de zestiende familie-fietshappening ‘De Teutenroute’ op zondag 17 mei en dat samen met de Noord Limburgse gemeentes. Het is immers de nauwe band tussen Leger & Natie die aan de basis ligt van de betrokkenheid bij de vele activiteiten ten voordele van diverse charitatieve doelen waaronder de strijd tegen multiple sclerose.

Willy Simons

Al sinds 1986 organiseren de stad Peer en de vliegbasis Kleine-Brogel gezamenlijk de jaarlijkse MS-actie waarvan de opbrengst integraal gaat naar de strijd tegen multiple sclerose.Het fietsevenement De Teutenroute met haar meer dan vijfduizend deelnemers is een vaste waarde geworden binnen de jaarlijkse MS-actie. Op zondag 17 mei organiseert de Fifty One Club De Teuten, in samenwerking met vliegbasis Kleine-Brogel, de zestiende editie van hun Teutenroute.

Niet alleen fietsen voor eigen plezier maar tegelijkertijd zijn steentje bijdragen voor de minder fortuinlijke medemens omschrijft kort maar krachtig de doelstelling van ‘De Teutenroute’ die in dit kader is uitgegroeid tot een fietsfestijn voor jong en oud.De zestiende editie van de Teutenroute is opnieuw gebaseerd op één groene gordel van 95 km en 8 rode verbindingsassen waardoor men vanuit elk teutenhuis afstanden kan fietsen vanaf 12.6 tot 95 km. Zo ontdekken de meer dan 5.000 fietsers de prachtige groene omgeving die Noord-Limburg ons te bieden heeft.De Teutenroute is niet enkel fietsen… in de negen teutenhuizen staan verenigingen klaar om de fietser culinair te verwennen met streekgerechten. Er is ook een zeer uitgebreid animatie- en kinderprogramma; zo is de Teutenroute een fietstocht voor alle leeftijden. Wij verwachten dan ook jong en oud op zondag 17 mei voor een onvergetelijk fietsevenement.De volledige opbrengst van het fietsevenement zal integraal ten goede komen aan de MS-Liga – Comité Limburg en de vzw Boemerang.

Voor meer informatie: www.teutenroute.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio