© Photo News

© Photo News

thumbnail: null
thumbnail: null

Ploegentijdrit in Giro wordt gekkenwerk

De Giro opent zaterdag met een op zijn zachtst uitgedrukt spectaculaire ploegentijdrit tussen San Lorenzo al Mare en Sanremo wordt gehouden op een fietsweg. Zo zit er ook een tunnel in die quasi anderhalve kilometer lang is en waar de renners gisteren toch schrik van hebben.

Hugo Coorevits in Sanremo

De Giro op Sportwereld.be

‘Ik denk dat ik zonder zonnebril rijd’, stelde Iljo Keisse. ‘Het is te gevaarlijk. Ik mag er niet aan denken dat er daar iemand valt.’ Volgens Gilbert is daar dan de wedstrijd voorbij. ‘De tunnels zijn verlicht maar op de duur weet je in de tunnel niet meer van wie de schaduwen zijn.’ Gisteren waren ze nog volop de bomen langs die oude spoorweglijn aan het kappen. ‘Er stonden ook auto’s op het wegdek dat smaller is dan een eenvaksbaan’, aldus Jurgen Van den Broeck. ‘Om te verkennen is het misschien beter ‘s nachts als de auto’s weg zijn.’ De ploegentijdrit belooft 17,6 km kunst- en vliegwerk te worden.

Bekijk het volledige parcours van de Giro hier.

Volg de ploegentijdrit morgen LIVE vanaf 15u05.

Tinkov: ‘De Giro winnen mag voor Contador geen probleem zijn’

© IMAGEGLOBE

In een blogbericht op de Engelstalige wielerwebsite cyclingnews.com laat Oleg Tinkov, de eigenaar van de wielerploeg Tinkoff-Saxo, zijn licht schijnen over een aantal kwesties. Over de Giro, over de winstkansen van Alberto Contador, over het ontslag Bjarne Riis en over de problemen met Peter Sagan.