© if

Man komt om het leven na inbraakpoging in eigen huis

Een man uit Roeselare is woensdag om het leven gekomen, nadat hij met een ladder wilde binnen geraken in zijn eigen woning. Door de hevige wind kwam hij ten val.

gsd

Een vergeten sleutel op de deur en ongelofelijk veel pech. Dat kostte Martin Gouwy (53) het leven toen hij woensdag met een ladder probeerde binnen te geraken in zijn woning in Roeselare. De man kon bij zijn thuiskomst niet langs de voordeur naar binnen omdat langs de binnenzijde nog een sleutel op het slot stak. Daarom klauterde hij over een muurtje en plaatste hij een ladder tegen de gevel. ‘Hij wilde op die manier langs de eerste verdieping in zijn woning geraken, maar kwam door de strakke wind ten val’, zegt parketwoordvoerster Karlien Ververken.

De man probeerde een raam te bereiken, maar door een windstoot tuimelde hij vier meter naar beneden. De hulpdiensten brachten hem in kritieke toestand over naar het ziekenhuis. Hij werd nog in allerijl geopereerd, maar bezweek aan zijn verwondingen. Zijn familie was gisteren te aangeslagen om te reageren.