© pn

Wie wordt de meter en peter van prinses Charlotte?

De kleine prinses Charlotte is bijna een week oud en nu zijn ze in Groot-Brittannië razend benieuwd wie de meter en peter zullen worden van het meisje. De Britten gokken erop los en denken dat prinses Beatrice of prinses Eugenie de grootste kans maken op het meterschap. Dat schrijft onder meer The Daily Mail.

vwh

De geboorte van de tweede royal baby ging gepaard met heel wat gokken. Bij de laatste weddenschappen staan de potentiële meter en peter van Kate en William hun dochtertje centraal. Prinses Beatrice en haar zus prinses Eugenie, de dochters van prins Andrew die dan weer de broer is van Williams vader kroonprins Charles, maken volgens de Britse gokkers de meeste kans als meter.

Als peter maakt Peter Phillips een grote kans. Hij is de zoon van prinses Anne, de zus van kroonprins Charles. Hugh van Cutsem, een van de beste vrienden van prins William, is na Peter de grootste kanshebber. Volgens de gokkers staat prins Harry, de broer van prins William, pas op de vijfde plaats. Pippa en James, de zus en broer van Kate Middleton, staan respectievelijk op nummer zes en zeven in de ranglijst. Britse gokkers denken dat Kate niet voor haar zus zal kiezen omdat ze te hard bezig is met haar doorbraak in de Verenigde Staten.

Charlotte's broer prins George heeft In totaal zeven peetouders. Zara Tindall is meter van de kleine prins. William en Kate hebben ook Julia Samuel, een goede vriendin van prinses Diana, betrokken bij het leven van hun zoontje. Ook Oliver Baker (een studiegenoot van William en Kate aan de University of St. Andrews), Emilia Jardine-Paterson (een jeugdvriendin van Kate), Earl Hugh Grosvenor (zoon van de hertog van Westminster), Jamie Lowther-Pinkerton (privé-secretaris van Kate en William) en William van Cutsem (een jeugdvriend van William) zijn peetouder.