© Kim Nys

© Kim Nys

© Kim Nys

© Kim Nys

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Topdansers geven workshops op Campus Russelberg

‘So You Think You Can Dance’- ster Tamara Arruti en meervoudig Belgisch kampioen breakdance Filip Gombeer kwamen op donderdag 7 mei naar Campus Russelberg om er een dansworkshop te geven voor de leerlingen van keuzesport dans.

Kim Nys

Voor wie elke zondag aan zijn of haar scherm gekluisterd zit voor de danswedstrijd ‘So You Think You Can Dance’, doet de naam Tamara Arruti wel een belletje rinkelen. Zij veroverde in 2013 de derde plaats in de bekende wedstrijd en ademt de 'hiphopvibe'. Voor haar les op Campus Russelberg gaf ze een workshop moderne dans, die door alle leerlingen werd gesmaakt.

Voor de leerlingen die meer voelen voor breakdance was er de workshop van meervoudig Belgisch Kampioen en viervoudig ambassadeur Urban Dance, Most Wanted Filip (Phill) Gombeer. Deze energieke, getalenteerde choreograaf is tevens de oprichter van dance crew Up2Style. Hij gaf een breakdanceworkshop voor zowel beginners als gevorderden. De leerlingen kregen de smaak al snel te pakken.

Dit schooljaar passeerden hiphopdanser Fundi Omari en Utrechtse hiphopchoreograaf Djodjo Pongo reeds de revue.

“Wij willen onze leerlingen zoveel mogelijk laten proeven van verschillende danstechnieken en hen kennis laten maken met getalenteerde, externe choreografen die hen inspireren en motiveren”, besluit Inès Feytongs, leerkracht dans en turnen op Campus Russelberg.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio