Matsuyama, Hearn, Hoffman en Na aan leiding na eerste ronde

De Japanner Hideki Matsuyama, de Canadees David Hearn en de Amerikanen Charley Hoffman en Kevin Na zijn de eerste vier leiders in het Players Championship golf (PGA/8.845.640 euro), het hoogst gedoteerde golftoernooi van het seizoen. Jordan Spieth, Tiger Woods en Phil Mickelson moesten op de TPC Sawgrass golfbaan in het Amerikaanse Ponte Vedra Beach tevreden zijn met een ronde over par.

Hoffman liet een zeer sterke indruk na. De 38-jarige Amerikaan, die van start ging met een triple bogey op de eerste hole, lukte in de rest van zijn ronde maar liefst acht birdies. Matsuyama, Hearn en Na realiseerden zes birdies, verder moesten ze één bogey op hun kaart schrijven. Het viertal telt één slag voorsprong op zes Amerikanen: Troy Merritt, Ben Martin, Billy Horschel, Charles Howell, Brendon Todd en Derek Fathauer.

De Noord-Ier Rory McIlroy (‘s wereld nummer één), de Spanjaard Sergio Garcia (winnaar in 2008) en de Duitse regerende kampioen Martin Kaymer staan op een gedeelde elfde plaats, met twee slagen meer dan de leiders. Tweevoudig winnaar Tiger Woods moest net als Phil Mickelson genoegen nemen met een ronde in 73 slagen en een gedeelde 77e plaats. Zij zagen de bal op de laatste hole in het water verdwijnen. De 21-jarige Amerikaan Jordan Spieth, kersvers Masters-winnaar, moest tevreden zijn met een ronde in 75 slagen. Vooral de spelers die in de namiddag van start gingen, werden geconfronteerd met een stevige wind.

Stand na eerste ronde:

1. Hideki Matsuyama (Jap) 67 -5

. Charley Hoffman (VSt) 67

. David Hearn (Can) 67

. Kevin Na (VSt) 67

5. Troy Merritt (VSt) 68

. Ben Martin (VSt) 68

. Billy Horschel (VSt) 68

. Derek Fathauer (VSt) 68

. Brendon Todd (VSt) 68

. Charles Howell (VSt) 68