© Steven Schepers

© Steven Schepers

© Steven Schepers

© Steven Schepers

© Steven Schepers

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

KTA2 Villers behaalt label Fairtradeschool

Donderdag 7 mei ontving KTA2 Villers het label van Fairtradeschool uit handen van Oxfam Jongere Maria-Anna Wirix en Hasseltse schepen Joost Venken. Hiermee werd een jarenlange samenwerking tussen Oxfam-Wereldwinkel Hasselt en de school passend bekroond.

Steven Schepers

Het schooljaar loopt naar haar einde en dus stelde KTA2 op 7 mei de resultaten voor van één jaar werken rond Oxfam en fair trade. Eerlijke handel was er dit jaar de rode draad doorheen tal van projecten, verspreid over alle opleidingen en leeftijden.

In de nieuwe bouw waren er o.m. voorbeeldetalages te zien van de afdeling Etalage en Verkoop en een (ficitieve) restyling van de verpakkingslijn van Oxfam Fair Trade, door de opleiding Publicteit en Etalage.

Deze tentoonstelling vormde ook meteen het kader voor de afsluitende activiteit van het Oxfam-project: een heuse verwendag, door de leerlingen van Schoonheidsverzorging.

De leerlingen gaven handmassages met fairtradecosmetica voor derden op de eigen school, maar ook bij de buren van PXL in de Vildersstraat. Dit bleek een absolute voltreffer! De jongedames hadden de stiel goed onder de knie.

Het was dan ook een trotse en tevreden directeur Stijn Valkeneers, die het label van fairtradeschool in ontvangst nam. Hij zette graag leerkracht Kathleen Schrijvers mee in de bloemetjes. Zij coördineerde het Oxfam-traject met veel overgave en kunde.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio