© REUTERS

Benteke was in april ‘de beste speler in de Premier League’

Christian Benteke is in Engeland verkozen tot ‘Speler van de Maand’ in de Premier League. De Belgische spits kreeg deze trofee ‘omdat hij in april vijf keer de weg naar de netten vond’. De goals van Benteke leverden zijn club Aston Villa vier levensbelangrijke punten op.

dmm

In de voorbije maand vond de spits vlot de weg naar de netten. De Rode Duivel lukte een hattrick tegen Queens Park Rangers (3-3), de winnende treffer tegen Tottenham (0-1) en een eerredder tegen Manchester United (3-1). Ook in de halve finales van de FA Cup tegen Liverpool (2-1) scoorde Benteke voor de 'Villans', die zich zo plaatsten voor de finale tegen Arsenal.

'Ik ben erg blij voor hem', verklaarde coach Tim Sherwood. 'Dit toont aan dat de andere jongens Christian goed van munitie voorzien om te scoren. Het leer tegen de touwen jagen, is de moeilijkste job in het voetbal. Wij hopen dat hij zo kan voortdoen in het seizoenseinde.' Dankzij die topprestaties zou hij onder meer in de belangstelling van Chelsea staan.

Benteke is nog maar de derde Belg ooit die de trofee ‘Speler van de Maand’ in de wacht kon slepen. Enkel Marouane Fellaini (november 2012) en Jan Vertonghen (maart 2013) deden hem dat voor. Kleppers als Eden Hazard, Thibaut Courtois of Romelu Lukaku wonnen de prijs nog nooit. Al werd Eden Hazard uiteraard zopas verkozen tot ‘Speler van het Jaar’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.