© GP

Geen onderbreking van tv en internet bij ander abonnement

Nog voor de zomer wordt het mogelijk van de ene aanbieder van telecompacks over te schakelen naar de andere zonder ook maar één minuut onderbreking in de dienstverlening. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open Vld) legt momenteel de laatste hand aan een Koninklijk Besluit in die zin.

Eric Donckier

Alle telecomoperatoren bieden packs aan die internet, telefonie en digitale televisie omvatten. Overstappen van de ene aanbieder naar de andere heeft tot gevolg dat men een tijdje zonder internet en televisie komt te zitten.

Dat moet gedaan zijn, vindt minister De Croo, die de overstap wil vergemakkelijken door de verantwoordelijkheid te leggen bij de nieuwe aanbieder. Die moet zorgen voor de hele administratieve afhandeling en de continue dienstverlening zonder enige onderbreking.

Een gemakkelijkere overstap van de ene aanbieder van packs naar de andere moet de concurrentie vergroten en de prijzen drukken. Een ander initiatief van de minister om die prijzen te drukken is de website besteprijs.be met een prijsvergelijking van de packs. De website zal ook aangeven voor welke pack de mensen best kiezen. Veel klanten hebben een te dure pack in verhouding tot hun verbruik.

Lees vrijdag meer in Het Belang van Limburg.