© ppn

Inbrekers gooien ruit Bart Smit met betonblokken in

Inbrekers hebben in de nacht van woensdag op donderdag toegeslagen in de speelgoedwinkel Bart Smit in winkelcentrum Kloosterbempden in Maaseik. Ze gooiden een etalage in met zware betonblokken en waren op zoek naar de kluis. Die kregen ze uiteindelijk niet open.

PPN

De daders kwamen omstreeks 0.45 uur volgens de beperkte camerabeelden via de achterzijde van het complex met een wagen aan. Ze gooiden met zware betonblokken de laatste etalageruiten van de winkel in. Een weloverwogen beslissing, aangezien achter de geblindeerde ruiten de cafetaria voor het winkelpersoneel zit.

Alarm

In de winkelruimte van Bart Smit waren de inbrekers niet geïnteresseerd. Wel poogden ze om de kluis waarin het geld wordt opgeborgen open te breken. Ze moesten hun poging vroegtijdig staken.

Vermoedelijk raakten ze in paniek vanwege het inbraakalarm. De dieven reden zonder buit weg met het voertuig waarmee ze waren toegekomen.

De lokale politie Maasland kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek. De stukgegooide ruit werd winddicht gemaakt met houten panelen. De politie voert het verdere onderzoek naar de inbraakpoging die veel materiële schade aanrichtte.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio